RapiChek SARS-CoV-2 Antigén gyorsteszt

A COVID-19 fertőzés és az aktuális fertőzőképesség fájdalommentes kimutatására – orrüregből
• Eredmény 10 perc alatt!
• Kiemelkedő Szenzitivitás: 100% legfeljebb30 Ct-értékű minták esetében és 97,9% legfeljebb 32 Ct-értékű mintákon.
• Specificitás: 99.9%
• OGYÉI: OGYÉI/50402-4/2022

RapiChek SARS-CoV-2 antigén tesztelés lépései

1, Vegye ki az extrakciós csövet és az extrakciós cső fedelét, óvatosan húzza le az extrakciós puffercső alumíniumfóliáját, és helyezze a csövet a csőtartóba

2, Vegye ki a tampont a tartályból, ügyelve arra, hogy NE érintse meg a puha végét, amely az abszorbens (nedvszívó) hegyet jelenti.

3, Óvatosan vezesse be a tampont az egyik orrlyukba 2-4 cm hosszan (gyermekeknél 1-2 cm), amíg némi ellenállást nem érez.

4, Közepes nyomással, lassan, körkörös mozdulatokkal dörzsölje végig a tampont az orrlyuk belső falán 5 alkalommal, 7-10 másodpercen belül.

5, Ismételje meg ugyanezt a folyamatot ugyanezzel a tamponnal a másik orrlyukban.

6, Helyezze a tampont az extrakciós csőbe, és merítse a tampon teljes hegyét az extrakciós reagensbe.

7,  Áztassa a mintavételi tampont az extrakciós reagens folyadékszintje alá. Forgassa a tampont, és körülbelül 10 másodpercig nyomja. (Helyezze a tampont az extrakciós csőbe. Forgassa és nyomja a tampon fejét a cső széléhez 3-5 alkalommal az extrakciós reagensben).

8, Nyomja a tampon fejét az extrakciós cső belsejéhez, majd vegye ki a tampont, és helyezze az extrakciós cső fedelét szorosan az extrakciós csőre. (Nyomja ki az extrakciós reagenst a tampon hegyéből, miközben eltávolítja a tamponpálcát).

9, Nyissa ki a tesztkazetta alumíniumfóliás tasakját, helyezze a tesztkazettát sík felületre.

10, Fektesse a kazettát lapos felületre és adjon 2 cseppet a kezelt mintából a tesztkazetta mintatartályába. A minta hozzáadása után 10 percen belül olvassa le a teszteredményt. A 30 perc után kapott eredmény érvénytelen.